Campania "Singuri acasă – ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!", lansată de ASCO în această primăvară, continuă. Vineri, la sediul instituţiei, a avut loc o întâlnire cu circa 20 de persoane care îngrijesc copiii ai căror părinţi (sau părinte) lucrează în străinătate.

Din partea organizatorilor, la întâlnire au participat directoarea ASCO Arina Moş, directoarea adjunctă Ioana Florea, medicul pedopsihiatru Anca Frăţilă şi Ramona Borza, consilier în cadrul serviciului Protecţia Copilului.

"Scopul acestei întruniri a fost prezentarea riscurilor pe termen lung la care pot fi expuşi copiii lipsiţi de grija părintească, aceasta fiind perioada cea mai dificilă pentru copil, deoarece în viaţa lui intervin schimbări majore", au menţionat reprezentanţii ASCO într-o informare ulterioară.

În cadrul întâlnirii, Arina Moş le-a subliniat celor prezenţi că instituţia pe care o conduce nu-şi propune să sancţioneze părinţii care muncesc în străinătate şi îşi lasă copiii în grija familiei, ci – din contră – doreşte să ajute.

Mai mult, şefa ASCO le propune părinţilor care urmează să părăsească ţara pe termen mai lung să anunţe acest lucru la sediul instituţiei (str. Primăriei, nr. 42), unde "vor primi informaţii despre modul în care pot asigura protecţia copilului în perioada când sunt plecaţi".

Potrivit aceleiaşi informări, în cadrul campaniei "Singuri acasă", ASCO va organiza în perioada următoare diverse acţiuni de socializare şi jocuri interactive pentru cei mici, sub supravegherea profesorilor de la Liceul "Aurel Lazăr". De asemenea, urmează să fie organizată şi o aşa-zisă "şcoală a părinţilor", unde persoanele care se află în această situaţie îşi vor putea împărtăşi greutăţile şi vor primi, de asemenea, îndrumări.

În prezent, consilierii ASCO au în monitorizare un număr de 60 de copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate aflaţi în grija bunicilor sau a altor membri ai familiei extinse.