Poliţiştii de frontieră din Borş au oprit miercuri trecerea ilegală a graniţei cu Ungaria a 12 migranţi din Siria şi Irak. Cetăţenii străini erau ascunşi într-un automarfar înmatriculat în Turcia, care transporta mobilier pe ruta România-Germania, condus de un cetăţean turc.

"În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit 12 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, pentru cercetări", se precizează într-un comunicat transmis joi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Este vorba despre opt adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, dar şi de patru minori cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani.

Alţi 50 de migranţi - proveniți din Afganistan, Eritreea, Sri Lanka, Somalia, Bangladesh, Etiopia, Siria și Pakistan - au fost prinşi, tot miercuri, încercând să plece ilegal din România, la punctele de trecere a frontierei Nădlac.

"În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun", se mai arată în comunicat.

Paul Lelea