Poliţiştii de frontieră din Borş şi Vărşand au descoperit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 25 de migranţi care voiau să treacă ilegal graniţa spre Ungaria, ascunşi în TIR-uri.

Primii străini au fost prinşi de agenţii de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand în jurul orei 00.15, când pe sensul de ieşire din ţară s-au prezentat doi cetăţeni români, care se aflau într-un TIR, înmatriculat în România, ce transporta obiecte de mobilier pentru o societate din Franţa.

În urma controlului autovehiculului, autorităţile au găsit, ascunşi în compartimentul de marfă, 13 cetăţeni străini. După mai multe verificări, polițiștii au descoperit că migranţii sunt din Irak şi au vârste curpinse între 19 şi 25 de ani. 

În aceeaşi noapte, în jurul orei 3, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, un cetăţean turc s-a prezentat pe sensul de ieşire spre ţară, fiind la volanul unui TIR, care transporta materiale şi role de hârtie pe ruta Turcia - Finlanda. 

Şi în cazul acestuia, „în urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit 12 cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 5 și 28 de ani, care doreau să treacă ilegal granița”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, în subordinea căreia se află cele două puncte de frontieră. 

Migranţii şi călăuzele lor sunt acum cercetaţi acum de oamenii legii.