Un număr de 13 migranți din Bangladesh, Pakistan și India au fost opriți, duminică, din drumul ilegal spre Ungaria, după ce au fost prinși, de polițiștii de frontieră din Salonta, că s-au ascuns într-un loc special amenajat într-o autoutilitară.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, descoperirea a fost făcută la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta.

Frontieriștii au controlat mai amănunțit o autoutilitară înmatriculată în România, condusă de un cetățean german. Așa i-au descoperit pe cei 13, „într-un locaș special amenajat în compartimentul destinat mărfurilor”.

„La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, Pakistan și India, ce au intrat în România în baza documentelor personale”, explică informarea ITPF.

Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun, mai arată informarea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!