Aproximativ 250 de motociclişti din Bihor, dar şi din judeţele vecine, s-au adunat sâmbătă, la deschiderea sezonului pe două roţi, şi au dat o tură prin Oradea.

Bucuria revederii a fost cu atât mai mare cu cât anul trecut, din cauza pandemiei, motocicliştii nu au putut să-şi organizeze tradiţionalul marş prin care le reamintesc şoferilor că, de-acum înainte, sunt şi ei pe şosele.

Organizat de cluburile moto din Bihor, cu motto-ul „Respect în trafic”, evenimentul a început pe Calea Clujului, în curtea unui dealer auto. Din pricina restricţiilor impuse de autorităţi, însă, în parcare au fost primiţi doar o sută de motociclişti, numărul maxim de participanţi la un eveniment. Când această limită a fost atinsă, poarta a fost închisă, iar doritorii au fost îndemnaţi să aştepte marşul pe traseu. Şi n-au fost puţini, dat fiind că vremea a fost numai bună pentru rulat pe două roţi: temperaturile au urcat la 12 grade Celsius şi soarele a fost strălucitor.

După ce şi-au împărtăşit noutăţile despre motoarele puternice pe care le stăpânesc, la ora 12 fix, motocicliştii au pornit în marş, urmând doi poliţişti care la rândul au circulat pe motocicletă. Pe Calea Clujului, în zona Tiger Amira, alţi circa 150 de motociclişti s-au alăturat marşului.

Coloana de motociclişti a traversat o mare parte din oraş, pe străzi precum Magheru, Republicii, Ştefan cel Mare, Podului, şoseaua de centură, Calea Aradului, Decebal, Avram Iancu, Traian Moşoiu, Parcul 1 Decembrie şi, din nou, Calea Clujului. Pe tot traseul, oamenii i-au privit admirativ, unii probabil chiar cu puţină invidie.