Asigurarea RCA făcută prin RoAsist costă ca orice asigurare de acest tip, dar oferă servicii aproape cât una de tip Casco. "Am vrut să fac ceva ce nu mai era în România", zice Lucian Bonaciu, proprietarul firmei orădene. A studiat, a cules idei, iar acum vinde cea mai avantajoasă asigurare auto obligatorie din ţară.

La RoAsist, poliţa RCA are bonificaţii imbatabile: livrarea poliţei la domiciliu, tractarea autoturismului avariat, maşină la schimb până la repararea acestuia şi asistenţă juridică. Toate, aproape de necrezut, fiind incluse în preţul banalei asigurări obligatorii!

Idee germană...

Lucian Bonaciu a debutat în afaceri acum 5 ani, cu câteva maşini închiriate pentru taximetrie. Apoi s-a dezvoltat. A făcut transporturi, apoi tractări, iar în ultimii ani servicii de asistenţă rutieră. În 2009 era pe val, dar a venit criza, iar "sistemul corupt şi metodele murdare" prin care concurenţa încerca să-şi ocupe locul pe piaţă l-au făcut să caute altceva. L-au atras asigurările, însă cum şi aici competiţia e acerbă, trebuia să găsească ceva care să-l deosebească de toţi ceilalţi.

Soluţia a găsit-o studiind modele din afară. "M-a impresionat firma germană ADAC, specializată în servicii pentru şoferi. La noi, un broker îţi ia banii pentru asigurarea auto obligatorie RCA, dar apoi nici nu-i mai pasă de tine. La nemţi, cei ce se asigură prin ADAC au o mulţime de beneficii. Pe modelul german, am decis să ofer clienţilor care se asigură prin RoAsist un pachet cât mai complet de gratuităţi, unic în ţară. Iar dacă sunt ei mulţumiţi, principalul nostru câştig e reclama pe care ne-o fac de la unul la altul", spune Bonaciu.

... ingeniozitate românească

Zis şi făcut. În scurt timp, în primăvara anului trecut, firma sa debuta pe piaţa asigurărilor auto. Proiectul a început cu site-ul www.roasist.ro, unde poliţa RCA putea fi comandată online şi venea la pachet cu tractarea gratuită a maşinii în caz de avarie. Lucian devenea astfel primul din ţară care oferea, pe lângă poliţa RCA, un serviciu în regim de gratuitate. "Oricum am maşini de tractare, aşa că de ce să nu ofer ceva în plus clienţilor?", explică bărbatul.

Rând pe rând, a adăugat şi alte bonusuri. "Fiindcă timpul e marea problemă a tuturor, livrăm poliţa unde cere clientul, prin curierat, oriunde în ţară, gratuit. Plata poliţei se face ramburs, la primirea ei". Apoi, în caz de accident, celor care optează pentru unul dintre service-urile partenere, RoAsist le oferă şi o maşină la schimb, tot gratuit, până la finalizarea reparaţiei.

Nu în ultimul rând, firma asigură asistenţă celor care nu se descurcă în relaţia cu autorităţile ori cu asiguratorii. "Am avut situaţii când şoferii implicaţi în accidente nu ştiau să completeze formularul de constatare amiabilă, sau erau păcăliţi de asiguratorii care nu voiau să confirme anumite daune, intimidând oamenii să le accepte condiţiile. Noi îi ferim de aşa ceva, asigurându-le consiliere, tot în preţul poliţei RCA. Trebuie doar să ne sune şi un reprezentant al firmei se deplasează la locul solicitării", zice Lucian. Asigurarea prin RoAsist devine, astfel, cea mai rentabilă de pe piaţă...

Ambiţii mari

Orădeanul nu vrea să-şi limiteze afacerea doar la judeţul Bihor, promiţând ca în curând să se extindă "întâi în Transilvania, iar apoi în toată ţara". De ce? "Pentru că altfel nu se poate! Noi am început primii şi, prin urmare, trebuie să ne menţinem lideri de piaţă cu acest pachet de servicii pe care-l vom completa mereu", spune întreprinzătorul, care ţinteşte departe: intenţionează să deschidă magazine de piese şi un service unde clienţii RoAsist să aibă reduceri de până la 50%, un club auto şi o şcoală de şoferi...

Lucru de netăgăduit, ingeniosul proiect e o dovadă că atunci când vrei cu adevărat să faci ceva bun, cu răbdare şi fără să te gândeşti doar la tine, poţi. Şi eşti şi tu mulţumit, şi clienţii tăi.


ÎN PREMIERĂ
Comandat, livrat, avantajat

BIHOREANUL susţine proiectul dezvoltat de RoAsist, oferind propriilor cititori posibilitatea comandării unei poliţe RCA (la orice firmă de asigurare) prin intermediul platformei postate pe site-ul www.ebihoreanul.ro. Operaţiunea nu durează mai mult de 3 minute: şoferii trebuie doar să completeze un formular în care să-şi înregistreze datele personale, precum şi cele ale maşinii.

Dacă o fac de lunea până vinerea între orele 9-17 şi sâmbăta între 9-13, poliţa le este livrată, după o confirmare telefonică, în maxim 24 de ore la adresa dorită. Dacă fac solicitarea în weekend, livrarea se face în 48 de ore. În oricare dintre situaţii, asigurarea e însoţită de un card pe baza căruia, pe întreaga perioadă a valabilităţii poliţei RCA, în caz de accident maşina este tractată gratuit acolo unde doreşte clientul.