Cea mai mare companie de asigurări din România, cu 4,6 milioane de clienţi, nu poate plăti daunele clienţilor săi în cazul unui cutremur puternic. Este concluzia unui control făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară la Astra Asigurări, companie care de marţi are un administrator special impus de ASF.

Un român din trei are asigurare de casă sau de maşină la această companie şi, spun reprezentanţii ASF, cei care au asigurările pentru case la Astra nu vor primi despăgubiri în cazul unor evenimente majore, precum seismele. "În cazul unui eveniment major, Astra nu va putea face faţă plăţilor, nu îşi va putea onora obligaţiile", a declarat Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF. Autoritatea susţine că Astra a subevaluat daunele pe care compania le-ar avea de plătit în cazul unui cutremur.

În aceste condiţii, ASF a decis să instituie administrare specială la Astra Asigurări. Toate poliţele de asigurare rămân valabile, iar clienţii vor fi despăgubiţi de fondul naţional de garantare a asigurărilor.

Patronul Astra Asigurări, Dan Adamescu, a replicat dur: "Lovitură în stil mafiot. Pericolul unui dezastru naţional. Astra este o perlă a asigurărilor din România".