Din cauza Ordonanţei de Guvern 223 din 2008, care interzice angajările în sistemul public, creşa nr. 10 din Oradea, de pe strada Grădinarilor, nu poate funcţiona normal. În urmă cu un an, asistenta medicală de aici s-a pensionat, iar Administraţia Socială Comunitară Oradea, care răspunde de creşele din oraş, nu a putut organiza concurs pentru postul rămas vacant.

Asta pentru că legea permite concursuri doar pentru locurile vacante temporar, adică dacă un angajat pleacă în concediu de maternitate sau de boală pe termen lung. Dar, dacă vreunul se pensionează, el nu poate fi înlocuit decât de un alt angajat, care are deja propriile atribuţii.

Aşa că picii de la Creşa 10 sunt consultaţi de asistenta care face zilnic naveta de la Creşa 2, aflată pe aceeaşi stradă. Bihorel îi recomandă femeii să nu se întristeze că, în timp ce salariul i-a scăzut, munca i s-a dublat.

Măcar se alege cu o condiţie fizică bună. Şi într-o zi, după atâtea antrenamente, o poate lua la fugă spre Vest, ca atâtea alte cadre medicale...