Preotul ortodox Laurențiu Lazăr, președintele Asociației Filantropia Oradea, care îngrijește persoane cu dizabilități, a primit premiul pentru asistentul social în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială.

Evenimentul a fost organizat marți seara în București de Colegiul Național al Asistenților Sociali.

Alături de Lazăr, au mai fost nominalizați la această categorie Steluța Gocica din Sibiu și Maria Puiu din Bacău. În urma deliberării juriului și a unui vot online, președintele Filantropia a fost ales câștigător.

Asistentul social a declarat că se simte recunoscător față de colegii lui, alături de care desfășoară proiectele sociale.

„Am un sentiment de recunoștință față de colegii cu care lucrez și care au conturat tot acest orizont de succes. De altfel, la decernarea premiului am și nimerit pe scenă într-o conjunctură fericită: fata care mi-a adus buchetul de flori, Katerina Ardelean (foto), asistent social debutant, a fost membră a unui grup de tineri din grupul «Impact» pe care l-am realizat cu colegii în școlile din Oradea și cu care am inițiat proiectul «Aripi de Înger» prin care am construit o casă pentru copii la Oșorhei, iar în dreapta s-a aflat Bogdan Simion, președintele Fundației SERA România, cu care am construit o altă casă de copii, în Oradea”, a declarat Laurențiu Lazăr, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Asociația Filantropia Oradea a administrat un centru pentru persoane cu handicap din Bratca, are un centru de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități în Oradea, prin care aceste persoane primesc servicii de asistență la domiciliu și hrană. Același Lazăr conduce și Fundația de Scleroză Multiplă Bihor, care oferă programe de sprijin pentru persoanele care suferă de această afecțiune și are și un centru de zi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!