Cea mai veche asociaţie care reuneşte artişti fotografi din Bihor, Euro Foto Art, a tras linie după anul 2017 şi a constatat că l-a încheiat foarte bine.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de preşedintele Ştefan Toth, în ultimele 12 luni, asociaţia a organizat trei festivaluri internaţionale de fotografie: Festivalul Internaţional "Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly", care, la cea de-a VI-a ediţie, a cuprins evenimente derulate cu ajutorul organizaţiilor partenere în China, Japonia, Serbia, Slovacia, România şi Ungaria, Festivalul European de Fotografie, care a avut loc la Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea şi a cuprins în program ateliere de creaţie şi vernisaje, şi Festivalul dedicat Zilei Naţionale a Chinei, care a cuprins 25 de expoziţii în 13 oraşe din România.

De asemenea, asociaţia orădeană a fost parteneră a Institutului Cultural Român din Beijing şi China Network Online la organizarea celei de-a ediţii a Festivalului Fotografiei Româneşti, care a debutat în Zhuhai, un oraş cu peste două milioane de locuitori.

Totodată, în anul 2017, Asociaţia Euro Foto Art a vernisat la Oradea peste 40 de expoziţii de artă fotografică. Printre acestea s-au numărat expoziţia "Cu aparatele de fotografiat prin Penitenciare", organizată în cadrul unui proiect naţional,  expoziţii personale ale unor artişti din România şi diferite ţări străine, dar şi o expoziţie a artiştilor fotografi din Oradea şi din oraşele cu care urbea este înfrăţită - Debreţin (Ungaria), Montbeliard (Franţa), Waregem (Belgia), Ivano-Frankivsk (Ucraina) -, cu ocazia Zilei Oradiei.

În ultimele săptămâni din anul 2017, Asociaţia Euro Foto Art a organizat şi prima ediţie a Cupei Mondiale Euro Foto Art, la care au participat 36 de fotocluburi şi societăţi fotografice din mai multe ţări europene.

Cu prilejul bilanţului, preşedintele Asociaţiei, Ştefan Toth, le-a transmis mulţumiri tuturor colaboratorilor ONG-ului. Asociaţia Euro Foto Art este singura organizaţie din Bihor membră a Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică.