Cea de-a treia ediție a evenimentului caritabil „Muzică pentru viață”, organizat de Asociația Italiani in Bihor, va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, la ora 19:00, la Teatrul Regina Maria din Oradea. Pe scenă vor evolua dirijorul Lorenzo Moroni, împreună cu artiștii Piero Mazzocchetti, Ovidiu Lazăr, Roxana Mureșan și Sonia Mosca, acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea. Repertoriul va include piese italiene, românești și internaționale.

Gazda evenimentului va fi cunoscuta prezentatoare TV Mihaela Tatu, stabilită în Oradea de câțiva ani. Biletele sunt disponibile aici: https://www.eventim.ro/ro/bilete/muzica-pentru-viata-eveniment-caritabil-oradea-teatrul-regina-maria-sala-mare-1447353/performance.html, cu prețuri cuprinse între 80 și 150 de lei, în funcție de categoria de locuri.

Toate încasările din acest eveniment vor susține proiecte caritabile realizate în colaborare cu Spitalul Burlo Garofolo din Trieste, specializat în maladii rare și leucemie, Spitalul Clinic Județean Bihor și Curia Episcopală Greco-Catolică din Oradea. Fondurile strânse vor fi destinate tratamentelor pentru copiii români grav bolnavi, care necesită îngrijiri medicale costisitoare în străinătate. Participanții vor avea, de asemenea, posibilitatea de a face donații în sala de spectacol, online sau direct la sediul asociației.

În cadrul unei conferințe de presă, Antonio Sargenti, președintele Asociației Italiani in Bihor, alături de vicepreședinții Giusepe Totti și Michele Zullo, dirijorul Lorenzo Moroni și coordonatorul evenimentului, Sergio Passacantando, au subliniat succesul edițiilor anterioare și importanța continuării acestei inițiative. Ediția din acest an este sprijinită de episcopul greco-catolic PS Virgil Bercea și de autoritățile locale din Oradea.

„Muzică pentru viață” își propune să strângă fonduri pentru copiii care au nevoie de tratamente medicale complexe atât în România, cât și în alte țări europene, cu un nivel înalt de specializare. Asociația este mândră de rezultatele obținute până acum, toate cazurile tratate având evoluții pozitive, ceea ce îi motivează să continue. Deși situația economică actuală a îngreunat colectarea donațiilor și implicarea sponsorilor, organizatorii își păstrează angajamentul ferm față de proiect.

Fondurile strânse la evenimentul din acest an nu sunt destinate unui caz specific, ci vor fi folosite pentru a sprijini orice copil care va avea nevoie de ajutor medical urgent, în urma recomandărilor primite de la autoritățile locale și Episcopia Greco-Catolică.

Un parteneriat recent cu Serviciul de Ambulanță San Vincenzo Di Paola asigură transportul gratuit al copiilor cu vârsta de până la 20 de ani în orice țară din Europa pentru tratamente medicale. De asemenea, s-a semnat o convenție între Spitalul Burlo Garofolo și spitalele din Oradea, pentru schimburi de experiență între medicii pediatri.

„Facem asta pentru că noi credem în acest proiect. Investim timp, bani și depășim dificultăți, pentru că vrem să facem o diferență. Totul este transparent, fiecare sumă strânsă și distribuită este publică”, a declarat Antonio Sargenti, amintind că anul trecut, pe lângă încasările din bilete, au fost primite și numeroase donații.

În anul precedent, suma de 27.000 de euro a fost donată pentru susținerea copiilor bolnavi tratați în Trieste și alte spitale din Europa.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!