Consilierii locali au aprobat, joi, cu unanimitate de voturi, în şedinţă extraordinară, darea Centrului de Reintegrare Socială din strada Vămii, construit cu fonduri europene de către municipalitate, în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 10 ani, Asociaţiei Smiles.

În schimb, asociaţia se obligă să asigure, pe cheltuiala proprie, din donaţii şi sponsorizări, funcţionarea acestui serviciu social, care va deservi persoane aflate în situaţii de risc, în special persoane vârstnice. "Beneficiarii vor fi aleşi în urma unor anchete sociale desfăşurate de ASCO şi de Asociaţia Smiles. Pe aceştia, asociaţia îi va îngriji în mod gratuit. În cazul în care beneficiarii au venituri mai mari şi pot să plătească, prestatorul serviciului social va primi de la aceştia o sumă modică, potrivit Legii Asistenţei Sociale", a declarat pentru BIHOREANUL Arina Moş, directorul Administraţiei Social Comunitare Oradea.

De altfel, în contractul încheiat între cele două părţi, ASCO interzice Asociaţiei Smiles să desfăşoare activităţi economice cu scopul obţinerii de venituri de pe urma echipamentelor achiziţionate prin proiect sau din utilizarea imobilului.

Centrul de reintegrare socială din zona Episcopia Bihor are 48 de locuri şi a fost construit şi amenajat cu peste 3,6 milioane de lei. Asociaţia Smiles, care se ocupă de un centru similar din Salonta, va prelua căminul din Episcopia Bihor la începutul lunii octombrie şi-l va gestiona timp de 10 ani. Primăria se angajează să suporte doar cheltuielile cu paza centrului.

Citeşte pe aceeaşi temă: Să vină locatarii! Primăria a finalizat lucrările la centrul social din Episcopia (FOTO)