Cu acordul consilierilor locali, Oradea s-a asociat, săptămâna trecută, cu Băile Felix şi Băile 1 Mai, pentru realizarea unei entităţi comune. Asociaţia propriu-zisă urmează să fie înfiinţată, dar scopul ei este deja clar: implementarea unei strategii pentru relansarea turismului în Oradea şi împrejurimi.

Pentru atingerea obiectivului, asociaţia ar trebui să implice şi alţi factori, precum reprezentanţi ai mediului privat, ai societăţii civile şi ai cadrului academic, astfel încât serviciile turistice să fie mai diversificate şi de o calitate superioară.

Bineînţeles, asta va trebui să ducă la o creştere a numărului de turişti, a perioadei de şedere, dar şi a sumelor cheltuite aici. Printre acţiunile pe care şi le propune asociaţia se numără coordonarea activităţii de promovare a turismului urban şi termal, prin editarea de materiale publicitare adecvate, pentru ca Oradea să fie percepută ca o destinaţie turistică, participarea la târguri de turism, dar şi atragerea de investiţii în turism.