Revoltate când Primăria le impune obligaţii, asociaţiile de proprietari din Oradea se dovedesc invizibile când administraţia face sugestii în chestiuni care le privesc direct. Timp de o lună, municipalitatea a ţinut în dezbatere publică proiectul noului regulament de îngrijire a spaţiilor verzi din oraş, prin care va obliga atât orădenii de la case, cât şi pe cei de la blocuri să îngrijească zonele din jurul proprietăţilor pe care le deţin, perioadă în care oricine putea să-şi transmită nemulţumirile sau amendamentele.

Dar, surpriză: nicio asociaţie şi niciun orădean care stă la case n-a avut obiecţii! Singurele sugestii primite de Primărie au fost trimise de BIHOREANUL, pentru ca regulamentul să conţină soluţii şi pentru gestionarea gunoaielor abandonate de alte persoane în jurul caselor ori blocurilor, respectiv pentru ca deşeurile vegetale rezultate în urma îngrijirii acestor spaţii verzi să nu fie transportate pe cheltuiala cetăţenilor.

Reprezentanţii Primăriei au promis că vor ţine cont de ambele propuneri, mai ales că au fost singurele primite. În oraşul unde toată lumea are de cârcotit, taman când vocea oricui ar fi contat nu s-a făcut auzită niciuna....