Orădenii care locuiesc la bloc ar trebui să verifice cum stă asociaţia lor la plata facturilor de salubritate, deoarece în perioada următoare cele care au restanţe riscă să rămână cu deşeurile neridicate.

Operatorul licenţiat de salubritate al oraşului, RER Ecologic Service, urmează paşii impuşi de lege în ceea ce-i priveşte pe rău-platnici. Astfel, asociaţiile de proprietari care nu sunt la zi cu plata facturilor pentru serviciile de salubrizare sunt notificate de societate, cerându-li-se să îşi plătească datoriile.

În cazul asociaţiilor care nu îşi respectă obligaţiile, RER Ecologic Service va aplica sancţiunea prevăzută de lege, şi anume sistarea prestării serviciului până la efectuarea plăţii. Asta înseamnă că blocurile ar putea rămâne cu deşeurile menajere în jur, întrucât utilajele de salubritate nu le vor mai goli recipientele.

Conducătorii asociaţiilor vizate de această măsură sunt aşteptaţi la sediul operatorului de salubritate din strada Tudor Vladimirescu nr. 79, pentru clarificări cu privire la această situaţie.

Conform deciziei Consiliului Local Oradea, tarifele pentru colectarea deşeurilor menajere sunt de 6,47 lei (fără TVA) lunar în cazul persoanelor fizice, respectiv 62,82 lei pe tona de deşeuri, în cazul persoanelor juridice. Deşeurile reciclabile sunt colectate gratuit de la populaţie.