După ce au fost avertizate de operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service că riscă să rămână cu gunoaiele sub nas dacă nu-şi achită datoriile acumulate prin neplata facturilor de salubritate, cele 15 asociaţii de proprietari care aveau restanţe s-au conformat şi au plătit.

Dacă n-ar fi făcut asta, începând din această săptămână RER nu ar mai fi golit recipientele de colectare a deşeurilor, ceea ce ar fi umplut cartierele de mizerie şi duhoare.

"Au fost şi cazuri în care oamenii din blocuri nu ştiau că preşedinţii de asociaţii n-au plătit, ba chiar şi un caz în care administratorul a fugit cu banii. Noi îi înţelegem şi îi susţinem cât putem", spune directorul tehnic al RER Ecologic Service, Ionel Ban.

Pe de altă parte, operatorul de salubritate avertizează că, pe viitor, asociaţiile care nu-şi vor achita datoriile, vor fi făcute de ruşine. Adică, RER va monta lângă blocurile vizate pancarte pe care va scrie că respectiva asociaţie nu şi-a plătit facturile de salubritate, aşa că şi locatarii vor afla cu uşurinţă dacă sunt traşi în piept de administratori.