Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, pedelistul Dorin Corcheş a susţinut că demiterea suprefectului susţinut de UDMR, Sarkady Zsolt, nu afectează negocierile purtate în ce priveşte cererea PDL de a avea, în virtutea protocolului încheiat la nivel central între cele două formaţiuni, un viceprimar şi un vicepreşedinte la Consiliul Judeţean.

"Nu are nicio legătură schimbarea subprefectului. Discuţiile PDL şi UDMR continuă. Am discutat cu domnul Bitea (n.r. Cristian Bitea, subprefectul susţinut de PDL) şi ne-a spus că a fost o decizie puternică şi principială, luată de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Încă nu sunt concluzii pe care le putem prezenta", a afirmat Dorin Corcheş.

Întrebat de jurnalişti în ce sens continuă negocierile cu UDMR, din moment ce săptămâna trecută, într-o discuţie informală cu ziariştii, preşedintele Uniunii, Alexandru Kiss, declara că nici vorbă să fi vorbit cu omologul său PDL-ist, Ştefan Seremi - pe care nu l-a văzut de două luni - despre cele două funcţii, Corcheş a răspuns că acestea sunt informaţiile care i s-au transmis lui. "În rest, nu comentez", a zis el.

Rugat de BIHOREANUL să lămurească problema, deputatul Ştefan Seremi, preşedintele PDL Bihor, a răspuns vag că "discuţii pentru cele două funcţii s-au purtat încă de când s-a negociat Guvernul" şi a susţinut, la fel de evaziv, că a discutat ultima oară cu Kiss acum două săptămâni. "Ce să zic? Timpul nu e la fel pentru toţi. Negocierile ne sunt îngreunate de faptul că Guvernul l-a dat jos pe subprefectul susţinut de UDMR. Dar cele două funcţii le discutăm", a spus Seremi.

Nici preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, nu a dat un răspuns mai ferm. Totuşi, el a lăsat să se înţeleagă că cele două formaţiuni nu se află în negocieri, deoarece cerinţele aliaţilor de la guvernare sunt slabe şi inoportune.

"De la alegerile de acum 2 ani, colegii din PDL tot încearcă să obţină un post de vicepreşedinte la CJ şi unul de viceprimar. Probabil că le vor obţine, la alegerile din 2012, poate anul viitor sau poate luna viitoare. Dar noi suntem dispuşi să discutăm astăzi pe acele proiecte pe care le avem pentru relansarea economică a oraşului şi a judeţului. Degeaba discutăm de un post sau altul. Văd că rămâne sistematic această temă pentru PDL, cu funcţiile, dar nu discută de chestiuni serioase", a spus Szabo, adăugând că "prioritatea zero pentru UDMR, pe care am dori să discutăm, este programul de relansare economică".