Rotaract Club Oradea a anunţat marţi rezultatele proiectului "Astăzi tu dăruieşti", în cadrul căruia, înainte de Paşte, orădenii au putut dona alimente pentru sărmani, la Auchan.

Campania a fost la cea de-a doua ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 22-24 aprilie. Orădenii cu suflet mare au donat alimentele neperisabile precum făină de grâu, făină de mălai, paste, pateuri, conserve, orez, fasole, cozonac, dulciuri, apă plată, pufuleţi, biscuiţi, caşcaval, ulei, zahăr, condimente sau cuşcuş.

"Am reuşit să facem şi bilanţul acestei ediţii şi suntem încântaţi de rezultat. (…) Ne-am propus să colectăm alimente pentru 40 de familii nevoiaşe din judeţul Bihor dar am reuşit să strângem cu mult mai mult decât ne aşteptam: 2,2 tone de alimente care au fost direcţionate către 58 de familii, 3 asociaţii / cămine de copii, mai exact, 98 de adulţi şi 257 de copii. Ne bucurăm că au fost atât de mulţi donatori, care au înţeles că  puţinul oferit de ei a însemnat enorm pentru alţii", se arată în comunicatul organizatorilor.

Campania "Astăzi tu dăruieşti" este o iniţiativă a Districtului 2241 Rotaract Romania & Republic of Moldova, care îşi propune colectarea de alimente neperisabile cea sunt donate unor familii sau persoane defavorizate ori asistate social.

La nivel local proiectul a fost organizat cu sprijinul hypermarketului Auchan Romania, dar şi a cluburilor Rotary Oradea şi Interact Club Oradea.