Astroclubul Meridian 0 sărbătoreşte Asteroid Day, un eveniment international menit să educe publicul cu privire la riscurile generate de asteroizi. Această zi este marcată anual în toată lumea  pe 30 iunie, dată la care, în 1908, în Tunguska (Siberia) s-a produs cea mai puternică explozie din istoria recentă, ca urmare a impactului undei de şoc provocate de un asteroid dezintegrat în atmosfera terestră. În România, cosmonautul Dumitru Prunariu este principalul susţinător al acestui eveniment.

Cu această ocazie, în zilele 30 iunie, 1 şi 2 iulie, Astroclubul Meridian 0 organizează la sediul său din Cetate (Corpul I, etajul 1) mai multe întâlniri cu publicul, pentru a dezbate problema asteroizilor şi dacă există riscul ca un astfel de corp să lovească Pământul.

Programul debutează vineri, la ora 17, când se vor organiza evenimente pentru copii, iar de la ora 18.30 dezbateri pentru liceeni şi adulţi. Sâmbătă şi duminică, activităţile vor începe la ora 18.

Totodată, între 3 şi 7 iulie, copiii orădeni sunt invitaţi la Tabăra Astro Arta, Astro Joc, unde vor afla cum funcţionează universul. Tabăra se va ţine tot în Cetate şi va fi organizată pe două grupe de vârstă (7-9 ani şi 10-14 ani), costul fiind de 100 de lei.