Un atac armat a avut loc, în noaptea de Revelion, într-un club din Istanbul în noaptea de Revelion. Presa turcă scrie că cel puţin 35 de persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite.

Atacatorul a intrat costumat în Moş Crăciun în clubul Reina, în care erau cel puţin 500 de persoane care sărbătoreau noaptea dintre ani şi a împuşcat oamenii cu o armă automată Kalaşnikov. Atacul s-a petrecut la ora locală 1.30.

Multe persoane au sărit în Canalul Bosfor pentru a scăpa de focurile de armă, iar poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.

Nu este clar dacă autorul atacului a fost arestat sau împuşcat de forţele de ordine, scrie mediafax.ro.

Cel mai probabil, atacul terorist este opera organizaţiei teroriste Stat Islamic sau a insurgenţilor separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

"Un terorist cu o armă puternică a comis un atac brutal, a deschis focul spre oameni nevinovaţi care sărbătoreau venirea Noului An", a declarat primarul din Istanbul, Vasip Sahin.

UPDATE:

Autorităţile turce au anunţat oficial că atacul din clubul Reina s-a soldat cu moartea a 39 de persoane şi rănirea a altor 69. Printre morţi se numără şi 16 străini, cetăţeni marocani, libanezi, libieni, saudiţi şi israelieni.

Atacatorul nu a fost încă identificat.