Un agent de poliţie a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi grav, în urma unui incident armat care a avut loc pe bulevardul Champs Elysees din Paris, au anunţat autorităţile franceze, care au indicat că atacatorul a fost neutralizat.

Conform Ministerului de Interne, o maşină a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei, iar un individ a deschis focul cu o armă automată spre poliţişti. În schimbul de focuri care a urmat au murit un poliţist şi atacatorul.

Incidentul a avut loc între staţiile de metrou Franklin-Roosevelt and Georges V. Mai multe staţii de metrou din zonă au fost închise. De asemenea, Poliţia a închis o porţiune din bulevardul Champs Elysees.

"O turistă a fost rănită de gloanţe, având răni la un picior", a declarat un oficial din cadrul poliţiei franceze. Oficialul citat nu a dezvăluit naţionalitatea turistei.

Presa francează relatează că atacatorul ar fi deschis focul cu o armă automată în direcţia unei patrule de poliţie. Poliţistul rănit a fost împuşcat în zona capului, relatează Le Parisien. 

De asemenea, presa scrie că atacatorul era cunoscut de serviciile de informații. Imediat după incident, s-au demarat percheziții la domiciliul acestuia. 

Indiciile existente în atacul armat comis joi seară în centrul oraşului Paris sunt de tip "terorist", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, după reuniunea de criză desfăşurată la Palatul Elysée.

După miezul nopţii, ISIS a revendicat atacul din Paris. Potrivit unui site apropiat ISIS, atacatorul era de origine belgiană.

În Franţa este în vigoare starea de urgenţă în urma unei serii de atentate islamiste soldate în ultimii doi ani cu 238 de morţi. 50.000 de poliţişti sunt în alertă în toată ţara, în vederea alegerilor.