Rusia a atacat masiv Ucraina, luni, în special capitala Kiev, lovind cu rachete și un mare spital de copii. Un bilanț al tuturor atacurilor din această zi arată că au murit 31 de persoane și au fost rănite alte 125, potrivit CNN. 

În ceea ce privește atacul cu rachete lansate asupra spitalului de copii Okhmatdyt, acesta s-a soldat cu doi morți și 10 răniți, conform aceleiași surse.

„Spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev. Unul dintre cele mai importante spitale de copii nu numai din Ucraina, ci și din Europa. Okhmatdyt a salvat și vindecat mii de copii”, a transmis președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Rusia nu poate pretinde că nu știe unde zboară rachetele sale și trebuie să fie trasă la răspundere pentru toate crimele sale. Împotriva oamenilor, împotriva copiilor, împotriva umanității în general. Este foarte important ca lumea să nu rămână tăcută acum și ca toată lumea să vadă ce cine este și ce face Rusia”, a mai scris liderul de la Kiev pe platforma X.

Părinți cu copii în brațe au ieșit în stradă, amețiți de șoc și plângând, notează Hotnews.ro despre atacul brutal. Unii dintre copii au continuat tratamentul în stradă înainte să fie posibilă trimiterea lor la alte spitale, conform aceleiași surse.

Imagini dramatice cu copii răniți și evacuați au ajuns pe rețelele de socializare sau au fost surprinse de fotoreporterii ajunși în zonă. De altfel, chiar Zelenski a postat pe rețelele de socializare și o imagine cu un copil rănit în atac și un clip video cu spitalul după lovitura rusească.

La rândul său, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că atacul asupra capitalei a fost unul dintre cele mai puternice de până acum.

Pe de altă parte, un alt atac rus s-a soldat cu cel puţin patru morţi într-un alt centru medical din Kiev, au anunţat autorităţile ucrainene, la câteva ore după un atac precedent asupra spitalului de copii, relatează Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a denunțat reacția după atacul cu zeci de rachete de luni drept „isterii ale regimului de la Kiev”. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!