Două persoane au murit şi alta este în şoc anafilactic, după ce au fost atacate de un roi de albine care au devenit agresive. Evenimentul s-a produs sâmbătă, în localitatea Aldeni, judeţul Buzău, după ce stupii în care erau transportate albinele s-au răsturnat, scrie agenţia Mediafax.

"Au înţepat trei persoane, dintre care două au decedat şi una e în şoc anafilactic. La faţa locului sunt autorităţile locale, SAJ Buzău, apicultori, IPJ, jandarmi pentru a izola zonă şi pentru a proteja populaţia", a anunţat Jandarmeria Buzău, solicitată să intervină prin 112.

Se pare că albinele au devenit agresive în timp ce persoanele rănite au încercat să mute stupii, care s-au răsturnat pe drum. "Au vrut să le mute din câte am înţeles. La un moment dat, probabil nu au fost asigurate bine, şi stupinele s-au răsturnat pe drum", a declarat pentru Mediafax prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim.

 "Se pare că este o neglijenţă a apicultorilor. Nu se transportă pe căldură, pe timp de zi, albinele. Nu ştiu de ce au întârziat atât, ştiau că nu au voie. Unul dintre cei trei bărbaţi era bolnav şi i s-a făcut rău, ceilalţi doi au vrut să-l salveze şi au vrut să plece cu maşina, uitând că unul dintre ei desfăcuse deja chingile de la stupi. Când au vrut să plece de pe loc, s-au răsturnat stupii", a spus Petrică Mârzea, primarul din Cernăreşti.

Potrivit acestuia, unul dintre cei trei bărbaţi a fost găsit mort lângă maşina care transporta stupii, înţepat de albine, iar altul a murit în ambulanţă, în drum spre spital. Al treilea bărbat a fost dus la Spitalul din Buzău, în şoc anafilactic.

Primarul a mai spus că albinele au fost recuperate de alţi apicultori din zonă şi au fost duse la marginea satului.