Un incendiu a izbucnit marți după amiază în Parlamentul României. Un vizitator a aruncat cu benzină și a dat foc unui magazin cu suveniruri.

Potrivit Adevărul.ro, incendiul a avut loc în sala Constantin Brâncuși, iar 300 de persoane au fost evacuate. 

„Potrivit unor surse, un bărbat ar fi dat foc magazinului cu suveniruri, aflat în interiorul Parlamentului. O femeie ar făcut un atac de panică, după ce a văzut focul în apropiere de ea. Nu sunt victime sau persoane rănite”, arată sursa citată.

Antena3 scrie că incidentul a avut loc după un conflict verbal între angajată și bărbat. Acesta ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă, a dat foc și a ieșit.

Sursa amintită citează reprezentanți ai Camerei Deputaților care au precizat că incendiul a avut loc în zona de acces pentru vizitatori, nivel S2. „Pompierii se aflau în clădire și s-a intervenit imediat, astfel că, în acest moment, focarul a fost stins. Instituțiile abilitate se vor pronunța cu privire la cauza incendiului”, au arătat sursele citate.

După incident bărbatul s-a făcut nevăzut. El este căutat de polițiști, la ora publicării acestei știri.

La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri, jandarmi și poliție, iar clădirea Parlamentului a fost închisă.

Toate intrările și ieșirile au fost blocate, iar polițiștii au instituit filtre pentru găsirea făptașului, analizând imaginile de pe camerele de supraveghere.

Ancheta va stabili cum a reușit bărbatul să intre în Parlament cu substanțe inflamabile, având în vedere accesul controlat.

UPDATE: Apelul MAI

Ministerul Afacerilor Interne a făcut publice mai multe fotografii cu bărbatul bănuit că a dat foc în Palatul Parlamentului:

„Dacă îl observă cineva, recomandarea este să nu îl abordeze, ci să sesizeze Poliția”, au transmis reprezentanții MAI, conform Digi24.

UPDATE: Bărbatul a fost prins și reținut

Bărbatul a fost prins în cursul serii de marți și reținut pentru 24 de ore de polițiști.

Conform Digi24, acesta este un bărbat din Vaslui, stabilit în Italia, și a fost prins într-un hotel din sectorul 3 al Capitalei, unde era cazat.

El este cercetat pentru infracțiunea de distrugere, iar procurorii îl vor prezenta în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!