În timp ce, la nivel naţional, restricţiile aplicate din cauza pandemiei de Covid-19 se relaxează tot mai mult, Direcţia de Sănătate Publică Bihor caută să-i "încoarde" pe jurnaliştii locali.

La solicitarea Universităţii din Oradea, care a programat pe 3 iunie primul tur de scrutin pentru realegerea lui Constantin Bungău ca rector, DSP Bihor a eliberat un aviz de organizare a evenimentului, stabilind câteva condiţii, de pildă că în sala polivalentă a Universităţii, unde va avea loc scrutinul, nu vor putea intra mai mult de 40 de oameni odată şi că toţi vor trebui să stea la distanţă unii faţă de alţii.

Revoltător este că la finalul documentului DSP a introdus o prevedere total ilegală, şi anume că "se interzice accesul mass-media la eveniment".

Când BIHOREANUL a semnalat acest abuz prefectului Dumitru Ţiplea şi şefei DSP Bihor, Daniela Rahotă, la rându-i un cadru didactic universitar, aceasta s-a scuzat, arătând că "este o exprimare nefericită şi greşită" şi a cerut modificarea avizului, stabilind că accesul jurnaliştilor este permis "cu respectarea riguroasă a măsurilor individuale de protecţie împotriva răspândirii Covid-19".

Bihorel nu crede, însă, că tentativa de a interzice presa la scrutin a fost o simplă greşeală şi e convins că în DSP Bihor, la fel ca în Universitate şi în multe alte instituţii, zac tot soiul de oameni care n-ar vrea să vadă la faţă ziarişti decât când se laudă cu ceva. Dar poate că atunci nu vor mai vrea gazetarii să-i vadă...