Cel puţin 20 persoane şi-au pierdut viaţa, sâmbătă, într-un atac sângeros al unui soldat din Thailanda. Jakraphanth Thomma a început atacatul într-o bază militară, unde şi-a împuşcat superiorul şi doi colegi, iar apoi a fugit din cazarmă la bordul unui Humvee.

Potrivit Adevărul.ro, soldatul a deschis apoi focul la un templu budist şi ulterior la un centru comercial din Nakhon Ratchasima, un oraş cu 150.000 de locuitori din nord-estul Thailandei.

Atacatorul este în continuare în libertate, fiind căutat de forţele de ordine.

Poliţia le-a recomandat locuitorilor să evite deplasările, mai ales în zonele atacului, şi să coopereze în vederea prinderii militarului ucigaş.

Culmea este că acesta postează mesaje şi poze pe Facebook şi Instagram în legătură cu fapta sa, scriind într-un comentariu că "nimeni nu poate scăpa de moarte".

De asemenea, el a mai scris: "Sunt obosit acum", "nu mai pot să-mi mişc degetul".

De asemenea, el întrebat pe contul său de Facebook, chiar în timpul atacului, dacă să se predea.

Digi24.ro scrie că atacatorul s-ar fi ascuns în subsolul centrului comercial. 

UPDATE: Cel puţin 17 morţi

Dacă iniţial presa vorbea de cel puţin 12 morţi, Poliţia din oraşul din Thailanda a confirmat că ar fi vorba de cel puţin 17 morţi.

Un purtător de cuvânt a precizat că sunt și numeroși răniți. „Atacatorul a folosit o mitralieră şi a tras asupra unor oameni nevinovaţi, mulţi dintre aceştia fiind răniţi sau uciși”, a indicat poliţia.

UPDATE 2: Încă liber

Potrivit Mediafax.ro, bilanţul morţilor în atacul crunt lansat de soldatul din Thailanda a ajuns la 20. Atacatorul este în continuare căutat.