Cel puţin nouă persoane au murit şi alte 50 au fost rănite după ce un individ a intrat cu un camion într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun desfăşurat în Berlin.

Incidentul a avut loc luni seară în zona Breitscheidplatz şi a fost provocat cu un autotren cu număr de înmatriculare polonez. Autovehiculul s-a oprit abia în bradul ridicat în mijlocul târgului de Crăciun.

Poliţiştii au blocat toate străzile din apropierea târgului Breitscheidplatz, dar şoferul ucigaş a reuşit să se facă dispărut în mulţime.

Poliţia germană suspectează că incidentul cu camionul produs la Berlin a fost un act intenţionat, probabil cu caracter terorist.

Imaginile video distribuite pe reţelele sociale arată cum mai multe standuri au fost distruse, iar răniţii sunt întinşi pe caldarâm.

Poliţia germană a confirmat arestarea unui suspect în cazul atacului cu camion din Berlin. "Motivaţia incidentului este încă neclară. A fost arestat un individ suspect; autorităţile încearcă să afle dacă este şoferul", a transmis Biroul pentru combaterea infracţionalităţii (LKA), care a preluat ancheta.

Un bărbat aflat în cabina camionului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, anunţă presa germană. Pasagerul este de naţionalitate poloneză.

Camionul aparţine unei companii de transport din oraşul polonez Gdansk. Proprietarul companiei, Ariel Z, a transmis presei că vărul său, un şofer profesionist de 15 ani, urma să se deplaseze cu TIR-ul la Berlin.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă există şi cetăţeni români printre victimele atacului de luni seara din Berlin.