Doi români, un bărbat și o femeie, au fost răniți într-un atac terorist produs miercuri la Londra. Atacatorul a trecut cu mașina peste mai multe persoane de pe podul Westmister, după care a încercat să intre în Parlament.

„Din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate 2 persoane de cetățenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale”, se arată într-un comunicat al MAE. „Precizăm faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, adaugă MAE.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a precizat, pentru Digi24.ro, că „este vorba despre o doamnă și un domn”. „În momentul de față se află la Royal Hospital. Din ceea ce știu eu, în cazul domnului leziuni sunt minore. E vorba de fractură sau o chestiune de genul ăsta”, a adăugat Dan Mihalache.

Potrivit Digi 24.ro, în total, patru oameni au murit și cel puțin 20 au fost răniți în incidentul catalogat, deocamdată, dept unul terorist, până la descoperirea altor probe.

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că atacatorul a fost ucis după ce acesta a trecut cu mașina peste mai multe persoane pe podul Westminster, apoi a încercat să între în Parlament, aflat în apropiere, arată rusa citată.

Se pare că atacatorul a acționat de unul singur. Celelalte trei persoane decedate sunt un polițist, rănit grav la sediul Parlamentului cu un cuțit, și două persoane aflate pe pod.

Presa internațională relatează că atacatorul ar fi un bărbat „de origine asiatică”.

De precizat că până la urmă niciun terorist nu a reușit să intre în Parlamentul britanic. Două persoane suspecte au fost reținute pe podul Westminster, a anunțat poliția.

Din cauza incidentului, sediul Parlamentului britanic a fost plasat în stare de alertă, sesiunea parlamentară fiind suspendată. Premierul Theresa May a fost evacuată din Parlament.

Un elicopter a ajuns la fața locului pentru a prelua răniții, iar transportul în comun în jurul Parlamentului, ca de altfel și cel subteran, a fost blocat.