Opt oameni au fost ucişi şi alţi 11 au fost răniţi, marţi seară (ora locală 15.15), după ce şoferul unui camion a intrat pe o pistă destul de circulată de biciclete din Manhattan, scrie news.ro.

După ce a intrat în mulţime şi apoi a lovit un alt vehicul, suspectul, un cetăţean uzbek, a fost împuşcat de poliţie. Înainte de a fi împuşcat, el a strigat "Allah Akbar", iar ulterior anchetatorii au găsit în camion un bilet în care bărbatul afirmă că a acţionat în numele ISIS. 

Presa americană citează surse oficiale şi susţine că atacatorul, care acum se află la spital, se numeşte Sayfullo Habibullaevic Saipov, are 29 de ani şi este în SUA din 2010. El lucra ca şofer Uber, iar compania a confirmat că bărbatul trecuse de verificările pentru a putea deveni unul dintre şoferii săi şi a anunţat că i s-a blocat accesul la aplicaţie. De asemenea, compania a spus că a luat legătura cu echipa care investighează atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarându-se totodată oripilată de acest atac.

Printre cele 8 persoane decedate în urma atacului se numără 5 argentinieni, care sărbătoreau 30 de ani de la terminarea liceului, şi o belgiancă. Identitatea celorlalte victime nu a fost încă dezvăluită.

Primarul New York-ului a declarat că este un "atac terorist", în timp ce guvernatorul statului l-a descris ca fiind vorba de un "lup singuratic". De asemenea, preseşedintele SUA Donald Trump l-a numit pe agresor "un individ bolnav psihic".