Un bărbat în vârstă de 37 ani din Oradea a fost reţinut de poliţişti, după ce, în ultima lună, a atacat mai multe orădence cărora le-a smuls lănţişoarele de la gât.

Potrivit subcomisarului Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost prins după ce, luni, a urmărit o orădeancă de 73 ani în apropierea Pieţei Rogerius, iar în momentul în care a ajuns într-un loc ferit i-a smuls de la gât un lănţişor din aur de 25 grame, în valoare de aproximativ 2.500 lei pe care, mai apoi, l-a vândut la o casă de amanet.

În baza descrierilor făcute de victimă şi de un orădean martor la incident, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe atacator, iar cu ajutorul camerelor de supraveghere din zona Pieţei Rogerius să-l şi localizeze, individul fiind prins în scurt timp.

"Poliţiştii orădeni au recuperat integral prejudiciul provocat de acesta", a spus Alina Dinu, arătând totodată că, după extinderea cercetărilor, poliţiştii au descoperit că, în perioada 19 mai - 17 iunie, acesta a comis alte patru tâlhării, toate pe raza municipiului Oradea, prin acelaşi mod de operare.

"În cauză a fost începută urmărirea penală pentru tâlhărie, iar suspectul a fost reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv pentru 24 de ore, urmând ca marţi să fie prezentat la Judecătoria Oradea cu propunerea de arestare preventivă", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

UPDATE:

Judecătoria a decis arestarea bărbatului, pentru 29 de zile. Decizia a rămas definitivă.