Atacatorul din Las Vegas, Stephen Paddock, era milionar în dolari, arată presa americană. Avea mai multe maşini, inclusiv avion personal şi locuia într-o casă de 400.000 de milioane de dolari. Între timp, numărul oamenilor pe care i-a ucis a urcat la 59. Alţi peste 500 de oameni au fost răniţi, între ei fiind şi un  tânăr român.

Arsenal

Potrivit Digi24, care a preluat informaţiile făcute publice de CNN, în urma percheziţiilor făcute de anchetatori după masacru, poliţiştii au descoperit că individul avea un adevărat arsenal în camera sa de hotel, dar şi în propria locuinţă. La Mandalay Bay, poliţiştii au descoperit 23 arme de foc, iar acasă, mai erau încă 19 puşti şi mitraliere.

Stephen Paddock avea 64 de ani şi locuia într-o comunitate de bătrâni din orăşelul Mesquite, situat la nord-est de Las Vegas. Bărbatul locuia alături de partenera sa, Marilou Danley, care nu ar fi avut nicio implicare în masacrul din Las Vegas, spun poliţiştii. Paddock cumpărase legal armele găsite de anchetatori dintr-un magazin din nordul Las Vegasului, în primăvara acestui an. Bărbatul îndeplinise toate condiţiile cerute de lege pentru a deţine arme de foc. Cu toate acestea, un anchetator al FBI-ului a dezvăluit că, după analizarea clipurilor video din timpul împuşcăturilor, există suspiciuni că Paddock ar fi modificat armele, astfel încât să poată trage cât mai multe gloanţe.

Bărbatul a deschis focul asupra unei mulţimi de aproximativ 20.000 de oameni de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, de pe faimoasa Las Vegas Strip. În zonă avea loc un festival de muzică country. Înainte ca poliţia să ajungă în camera de hotel de unde a avut loc atacul, bărbatul s-a sinucis.

Român rănit
Între timp, numărul victimelor creşte, ajungând, marţi dimineaţă, la 59 de morţi şi peste  500 de răniţi. Între cei din urmă se află şi un tânăr român în vârstă de 24 de ani. Acesta a fost operat, iar medicii au fost nevoiţi să îi scoată un plămân, după ce glonţul i-a străpuns plămânul stâng, dar i-a afectat şi plămânul drept.

"Încercarea de a-l deconecta de la aparatele care îl ajută să respire nu a fost tocmai promiţătoare şi va trebui să rămână conectat până mâine", a spus mama tânărului, citată de News.ro.

Ea le-a mai spus jurnaliştilor că fiul său a început să plângă şi a putut forma o inimă cu mâinile atunci când i-a arătat postările. "Sprijinul şi rugăciunile voastre înseamnă enorm pentru mine şi pentru el. Vă mulţumesc foarte mult", încheie femeia.

În timpul operaţiei, femeia le-a cerut prietenilor ei virtuali să se roage pentru sănătatea fiului ei. "Nu postez lucruri personale pe Facebook, dar chiar am nevoie de ajutor. Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu care a fost împuşcat în timpul atacului din Las Vegas. Chiar în aceste momente se află într-o stare critică în sala de operaţii şi ar aprecia toate rugăciunile voastre", era mesajul femeii, însoţit de o fotografie cu fiul său pe patul de spital, intubat.