Poliţia britanică a reţinut, duminică, 12 persoane, în urma unor percheziţii făcute după atacul de pe London Bridge. Martorii au declarat presei din Londra că printre reţinuţi se numără şi un cuplu de români.

The Guardian scrie că, după reţineri, un bărbat de 55 de ani a fost eliberat, dar restul 11, cu vârste între 19 şi 60 de ani, au rămas închişi.

Un martor citat de aceeaşi publicaţie a declarat că poliţia a făcut percheziţii într-un apartament în care locuiesc doi cetăţeni români şi un somalez, iar The Telegraph scrie chiar că cei doi români au fost reţinuţi. 

Ambasada României verifică dacă printre persoanele reţinute în urma atentatelor de la Londra se numără cetăţeni români, scrie mediafax.ro.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Atacul a fost revendicat de ISIS. Între timp, presa britanică a început să dezvăluie identitatea victimelor. Deocamdată se ştie că una dintre persoanele decedate este Christine Archibald, o canadiancă.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Un român a înfruntat un terorist din Londra: "I-am dat una, de l-am zăpăcit" (VIDEO)