Parcursul frumos al echipei naționale a României s-a încheiat marți seară, în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal, după ce selecționata antrenată de Edward Iordănescu a fost înfrântă de naționala Olandei, scor 3-0, după cele 90 de minute de joc.

Diferență de valoare

Golurile olandezilor au fost înscrise de Bapko (minutul 20) și Malen (minutele 83, 90+4). Un al patrulea gol al Olandei a fost anulat de VAR, în minutul 63, pe motiv de offside.

La golurile olandezilor au greșit Rațiu, Niță și Drăgușin, trei dintre cei mai buni oameni ai ”naționalei”.

Tricolorii au contat cu adevărat pe teren în prima jumătate a primei reprize, când au avut incursiuni periculoase înspre poarta adevrsarilor, dar apoi olandezii s-au instalat la cârma jocului și, prin acțiuni organizate și rapide, au dominat necruțător.

„Partida a început absolut surprinzător, cu o echipă a României care s-a năpustit spre careul advers și, minute bune, i-a fixat pe olandezi în propriul teren. Apoi, însă, a început contraofensiva Olandei, care a câștigat meciul cu 3-0”, consemnează Hotnews.ro.

Organizatorii au anunțat că 65.000 de spectatori au fost prezenți pe stadionul din Munchen, între care o galerie extrem de numeroasă a României, de circa 25.000 de spectatori care i-au încurajat constant pe tricolori, inclusiv la finalul partidei.

„Zidul galben” din tribune a dominat vizual și sonor atmosfera de pe stadion. „Echipa și-a atins limitele sportive, dar rămânem cu dăruirea care i-a reconectat pe fani cu naționala”, a consemnat Mediafax.

Oradea, meci euro 2024, Romania

Fumigene pentru tricolori

Și în centrul Oradiei s-au strâns sute de susținători ai naționalei care, pe o vreme potrivnică, au suferit pe tot parcursul meciului, proiectat pe ecranul gigant.

Chiar dacă au fost mai puțini decât la celelalte meciuri în care România a jucat la Euro 2024, orădenii s-au bucurat la fiecare moment important al meciului. S-au ridicat în picioare la intonarea imnului, mulți purtând steagul României, tricouri sau fulare tricolore.

Oradea, meci euro 2024, Romania

Suporterii au tresărit la fiecare ocazie pe care echipa antrenată de Iordănescu a avut-o la poarta olandezilor. Schimbarea cursului jocului le-a mai redus din entuziasm, dar la finalul meciului, și suporterii orădeni au scandat „România!”, declarându-se mulțumiți de traseul naționalei la acest turneu final. Fumigenele aduse pentru sărbătoare au fost aprinse, la final, în cinstea tricolorilor.

„Sunt mândru că sunt român”

„Le-am strâns mâna adversarilor, au fost mai buni decât noi și meritau să câștige. La acest EURO fiecare a făcut ceea ce a depins de el ca să ajutăm echipa să aibă rezultate și, cred eu, am făcut o treabă bună. Sunt mândru de băieți și, mai presus, sunt mândru că sunt român și le mulțumesc tututor suporterilor români care au fost alături de noi. A fost ceva incredibil, jos pălăria pentru cei care au venit în Germania, dar și pentru oamenii de acasă!”, a declarat Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt”

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale a României, a spus, la finalul meciului din optimi România - Olanda (0-3), că este mândru de băieții pe care îi antrenează și și-a cerut scuze suporterilor români. „N-am reușit să ne ridicăm la nivelul lor, ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor”, a spus antrenorul, citat de Hotnews.ro.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Am dat totul. Încheiem o poveste foarte frumoasă care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune dacă știm cum să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc poate să fie un nou început. Eu le mulțumesc băieților pentru tot parcursul și pentru toată implicarea lor. Au depășit limite, au rupt bariere, să nu uităm că România s-a calificat de pe primul loc, a câștigat grupa de la Euro”, a spus Edi Iordănescu, în interviul de după meci.

Selecționerul României a subliniat superioritatea valorică a Olandei și a mulțumit fanilor români. „E foarte greu într-o vară să depășești zeci de ani de decalaje între noi și fotbalul olandez. Le mulțumesc băieților, sunt mândru de ei și le cer iertare suporterilor pentru că n-am reușit să ne ridicăm la nivelul lor”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!