Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au sancţionat cu 17.000 de lei o persoană care deținea un atelier clandestin de dezmembrări auto în propria curte și depozita 20 rable.

Atelierul ilegal a fost descoperit în localitatea Călăţea, la şoseaua principală, în urma unor patrulări ale comisarilor şi ale agenţilor de la Serviciul de Investigare a criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Bihor, au scris vineri reprezentanţii Gărzii pe pagina de Facebook a instituţiei.

În gospodărie au fost găsite 20 de rable, dar şi depozitări necorespunzătoare de anvelope uzate, componente de la cutii de viteze, filtre, furtune, cabluri electrice, elemente de caroserie, radiatoare sau rezervoare, pe o suprafaţă de 2.000 de mp.

"Vizavi de gospodărie a fost identificată o excavare în versant pe o suprafaţă de circa 50 mp în care au fost identificate urme de incendieri de deşeuri, cu un volum de deşeu de cenuşă existent de circa 2 mc", se mai arată pe rețeaua de socializare.

Proprietarul a fost sancţionat cu o amendă de 17.000 de lei şi, totodată, comisarii au stabilit măsuri de igienizare a amplasamentelor şi de intrare în legalitate.

Săptămâna trecută Garda de Mediu a mai depistat două depozite ilegale de dezmembrări auto, în localitatea Sârbi şi în Oradea.