Orădenii dornici să înveţe tradiţii populare o pot face participând la atelierele de creaţie organizate, începând din 25 februarie, de Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai. "Atelierele sunt dedicate clor care doresc să înveţe lucruri noi, să aprecieze tradiţiile populare, dobândind astfel principii elementare de estetică şi cultivându-şi gustul pentru frumos", se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Atelierele se vor desfăşura săptămânal, începând din 25 februarie, de la ora 17, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai'', sala polifuncţională, et. II. Taxa de participare este de 15 lei, bani din care Fundaţia Culturală a Bibliotecii Judeţene achiziţionează materiale pentru confecţionarea obiectelor din cadrul atelierelor de creaţie, precum şi produse alimentare pentru a oferi mese vârstnicilor de la un centru de bătrâni din judeţ.

Înscrierile se pot face până pe 13 februarie. Cei interesaţi pot suna la numărul 0359.800.363, interior 122 sau 119 ori trimite e-mail pe una dintre adresele bibliobihor.simpozion@gmail.com sau biblioatelier@yahoo.com.

De asemenea, înscrierile se pot face şi direct la Secţia împrumut carte pentru adulţi şi Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii, str. Armatei Române nr. 1/A.