Elevii care îşi doresc să participe la ateliere de încodeiat ouă şi de confecţionat coşuleţe pentru Paşti sunt invitaţi la Muzeul Ţării Crişurilor şi la Muzeul Memorial "Aurel Lazăr" (aflat în subordinea MŢC), unde vor avea loc mai multe activităţi dedicate lor.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, activităţile vor avea loc în perioadele 28 martie - 31 martie şi 4-6 aprilie.

Atunci elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal vor putea lua parte la ateliere de încondeiat ouă susţinute de muzeografii de la secţia de Etnografie a instituţiei şi de Dorina Hanza, meşter popular din Bihor.

Atelierele vor avea loc la orele 9, 11 şi 13.

La secţia Muzeul Memorial "Aurel Lazăr", vor avea loc ateliere dedicate copiilor din învăţământul preşcolar şi primar.

"Atelierul include vizita ghidată în muzeu, relatarea unor poveşti despre sărbătoarea de Paşti, vizionarea unui film animat cu temă pascală, iar la final copiii vor învăţa să confecţioneze coşuleţe pentru ouăle de Paşti. Perioada de desfăşurare a atelierelor este 4-6 aprilie 2023, de la orele 9.30 şi 11", se arată în comunicat.

Taxa de participare la oricare atelier este 20 lei pe elev, fiind incluse materialele cu care se lucrează, precum şi o vizită în muzeu.

Înscrierile se pot face din 14 până în 24 martie, în intervalul orar 10-14, sunând la numărul de telefon 0259706101.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!