Primăria Oradea anunţă că, în perioada 29 martie - 4 aprilie, se va execută lucrarea "Deratizare zone publice şi spaţii verzi din municipiul Oradea (etapa de primăvară)" în zonele publice şi spaţiile verzi din oraş (parcuri, scuaruri, malurile Crişului Repede, malurile pârâurilor Peţa, Sălbatec, Paris şi pe domeniul public aferent asociaţiilor de proprietari).

În zonele tratate, populaţia va fi avertizată prin fluturaşi de avertizare "TEREN OTRĂVIT", care vor fi amplasaţi la vedere. Se va folosi produsul ZAGOR PASTA - grupa de toxicitate princ. 3, tip 14, non-agricole. Momelile vor fi amplasate în staţii de intoxicare speciale, care vor conţine 40 grame momeală.

"Atragem atenţia asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice şi a copiilor care se joacă în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, se solicită imediat sfatul medicului", au precizat reprezentanţii Primăriei într-o informare.

Prestatorul licenţiat pentru a efectua aceste lucrări în Oradea este Romprest Service S.A, care a primit, în 2012, contractul de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie în municipiu. "În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru perioada imediat următoare", au mai precizat reprezentanţii Primăriei.