Cel puţin 22 de persoane au murit, iar 59 au fost rănite, în urma unei explozii puternice produse luni seară, la finalul unui concert care avea loc la Manchester. Poliţia a confirmat că a fost vorba despre un atentat sinucigaş.

Dacă ipoteza teroristă se confirmă, este cel mai grav atentat pe teritoriul britanic de la atacurile din 7 iulie 2005 de la Londra, când 52 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 700 au fost răniţi, notează Digi24.ro.

Potrivit autorităţilor britanice, atacatorul a fost unul singur şi a şi murit în explozie.

"A fost folosit un dispozitiv explozibil improvizat pe care l-a detonat provocând această atrocitate. Nu vom da nume. Este o anchetă în desfăşurare. Prioritatea noastră este ca împreună cu poliţia anti-teroristă să aflăm mai multe detalii despre agresor. Cer publicului să rămână alert şi să anunţe poliţia în legătură cu orice informaţie care ar putea fi utilă. De asemenea, cei care au filmări sau imagini de la incidentul de aseară sunt rugaţi să le aducă la poliţie. Nu pot să ofer multe informaţii despre victime, dar putem confirma că sunt copii printre victime", a transmis şeful Poliţiei din Manchester. 

Ultimul bilanţ al victimelor, dat publicităţii marţi dimineaţă, arată că 22 de persoane au murit în urma exploziei, iar alte 59 de persoane au fost rănite.