Autorităţile spaniole au comunicat, vineri, Consulatului General al României la Barcelona că numărul cetăţenilor români răniţi în atentatele teroriste de joi a ajuns la trei.

Potrivit digi24.ro, unul dintre români, în vârstă de 42 de ani, este în stare gravă. O altă victimă cu cetăţenie română este un bărbat de 37 de ani, turist în Spania. El este în spital, dar nu în stare gravă.

Cel de-al treilea român rănit este, de asemenea, un bărbat. Din fericire, însă, a suferit răni uşoare, iar vineri a fost externat.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Bilanţul atentatelor din Spania a ajuns la 14 morţi şi peste 100 de răniţi. Totodată, autorităţile încă îl caută pe principalul suspect. Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani, s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a lovit pietonii pe La Rambla, cea mai mare arteră pietonală din Barcelona.

Ulterior, în timpul nopţii de joi spre vineri, un al doilea atac a avut loc la Cambrils, la 120 km de Barcelona. O altă furgonetă a lovit o mulţime, iar cinci terorişti au fost împuşcaţi de poliţişti.