În loc să-şi repare faţada de pe care în orice moment ar putea să cadă bucăţi desprinse în capul trecătorilor, locatarii unui bloc din Bulevardul Decebal au preferat o variantă comodă, amplasând la parter o reclamă luminoasă ce atenţionează pietonii asupra pericolului.

Gestul este, într-o oarecare măsură, de apreciat, însă locatarii trebuie să ştie că regulamentul privind reabilitarea faţadelor îi obligă să întreţină starea şi aspectul imobilului. Întreţinerea necorespunzătoare a învelitorii clădirii, potenţial pericol pentru trecători, se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.500 lei.

În plus, pentru a evita combinaţia grotescă dintre reclamele luminoase şi faţadele distruse, începând din ianuarie 2013 este interzisă amplasarea de reclame pe clădirile degradate.

Măsura a fost luată tocmai pentru a determina proprietarii să investească în reabilitarea faţadelor. În fond, aceştia încasează chirii bunicele de pe urma închirierii spaţiilor pentru reclame, iar din banii încasaţi puteau investi în lucrări.