Doi dintre IT-iştii Primăriei Oradea, responsabili cu transmiterea online a şedinţei extraordinare a Consiliului Local din 28 iunie, au fost penalizaţi disciplinar săptămâna trecută, cu 10%, respectiv 5% din salariu pe o lună de zile.

Cei doi au fost băgaţi în comisia de disciplină de şeful direct, city-managerul Mihai Jurca, la cererea primarului Florin Birta, pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei.

Şefii Primăriei s-au enervat pentru că, în ziua şedinţei, IT-ştii au pornit transmisia live pe Facebook la ora 14, conform anunţului, fără să fie preveniţi în mod expres.

Orădenii care au intrat online i-au putut auzi pe viceprimarii Arina Moş şi Marcel Dragoş glumind despre unul dintre consilierii liberali care lipsea de la şedinţă, fiind în concediu la mare, fapt pentru care nu putea intra în direct, dar şi pe primarul Florin Birta consultându-se cu secretarul Consiliului, Eugenia Borbei.

Dialogurile "compromiţătoare" au rămas un mister deoarece, imediat după şedinţă, înregistrarea a fost scoasă de pe pagina de Facebook a Primăriei şi editată, astfel încât să înceapă cu verificarea prezenţei.

Argumentele IT-ştilor, că şefii aveau la dispoziţie butoanele de închidere a microfoanelor, nu au ţinut în faţa comisiei de disciplină care, pentru a-şi justifica sancţiunea, le-a mai imputat şi ecoul din timpul transmisiei, în special în cazul consilierilor care au participat... de la volan. Învăţătură de minte: cu şefii nu te pui nici măcar când vorbesc prostii, pentru că te "ard" la buzunar...

Înregistrarea video editată a ședinței:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!