Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat, vineri, prezenţa pe şosele a două transporturi agabaritice care vor intra în ţară pe la punctul de trecere a frontierei Borş 2, de pe Autostradă.

Potrivit comunicatului transmis de CNAIR, cele două transporturi se vor desfăşura timp de o săptămână, începând de sâmbătă până în 20 ianuarie, pe ruta Borş 2 PTF (judeţul Bihor) – A3 - DN19 – Satu Mare – DN19A – DN1F – Zalău – A3 – DN1 Cluj Napoca – DN1N – DN1C – DEJ  (judeţul Cluj).

Vehiculele transportă câte o confecţie metalică. 

"Lăţimea maximă a unui vehicul este 6 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră", se arată în comunicat.

Poliţia Rutieră va decide etapele de desfăşurare a transporturilor.

Vehiculele vor fi însoţite de autovehicule autorizate şi de echipaje ale poliţiei rutiere. Transporturile nu se vor desfăşura în perioadele şi pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roşu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!