Pompierii bihoreni atrag atenţia celor care efectuează lucrări de curăţenie în gospodarie şi în afara ei prin arderea resturilor vegetale şi uscăturilor să nu lase focul nesupravegheat. Numai în ultima săptămână pompierii militari au intervenit la 22 de arderi necontrolate.

Mai mult de atât, cei care execută arderi pe mirişti o pot face numai după obţinerea unui permis de lucru cu focul de la primărie. Aprobarea are scopul de a stabili un interval orar în care se pot efectua lucrările de igienizare şi interzicerea arderilor în condiţii de vânt, în apropierea pădurilor şi fără asigurarea materialelor de primă intervenţie.

"Se exceptează de la obţinerea permisului de lucru cu focul numai executarea arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetăţeneşti. În zona de siguranţă a căii ferate, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se curăţă obligatoriu de către proprietarii de drept ai terenurilor, iar în zona de siguranţă a drumurilor naţionale şi judeţene, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se curăţă în mod obligatoriu de către administratorii acestora şi, după caz, de proprietarii de drept ai terenurilor", se precizează într-un comunicat trimis de Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Crişana.

Laviniu Kovacs