Abel D., de 5 ani, provine dintr-o familie de romi, iar sâmbătă a ieşit pe câmpul din apropierea casei, la joacă cu alţi copii. Aşa a găsit un flacon cu vin, căzut din căruţa unor muncitori care lucrau în zonă, şi a băut din el. Drept urmare, micuţul s-a întors acasă pe patru cărări.

"S-a culcat, iar părinţii l-au văzut că doarme prea adânc. Au încercat să îl trezească, dar, pentru că nu au reuşit, sâmbătă seară, în jurul orei 11, au sunat la 112. Un echipaj cu medic de la Ambulanţa Salonta l-a găsit pe copil în comă, fără să răspundă la semne, dar respiraţia şi bătăile inimii erau normale", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor.

Micuţul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal, iar în cursul zilei de duminică a şi fost externat. 

"Deja începea să se trezească, dar dacă părinţii lui nu ar fi fost atenţi şi nu ne-ar fi sunat din timp, starea lui s-ar fi putut altera până dimineaţă, şi nu e sigur că ar mai fi putut fi salvat", a mai afirmat dr. Boţcău, precizând totodată că niciun alt copil din localitate nu a mai necesitat ajutorul medicilor pe motiv de consum de alcool.