Gripa a făcut victime în Bihor. Un bărbat de 66 de ani din satul bihorean Viişoara a murit, la finalul lunii ianuarie, iar analizele de laborator au confirmat ulterior că, pe lângă alte afecţiuni, avea şi virusul gripal.

"Este vorba de un bărbat care a decedat pe secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean Oradea pe data de 27 ianuarie. Ulterior, pe 31 ianuarie, am primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino că era pozitiv cu virusul gripal", a confirmat şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor dr. Daniela Rahotă, joi, pentru BIHOREANUL. Bărbatul cu pricina suferea şi de alte boli, fiind şi cardiac şi hipertensiv.

Acest caz, deşi grav, nu a fost făcut public, explicaţia oficială fiind aceea că bihoreanul suferea de alte afecţiuni, iar acelea au fost considerate cauză a decesului. Însă DSP Bihor a anunţat Ministerul Sănătăţii şi a declanşat ancheta epidemiologică în spital, odată ce s-a confirmat că bărbatul avea şi gripă.

Noul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost cea care a anunţat joi că în toată ţara au fost 16 decese cauzate de gripă, iar printre acestea s-a numărat şi un caz din Bihor. Pintea a subliniat că România nu se confruntă cu o epidemie de gripă, ci doar cu "focare locale".

În Bihor, în prezent există 11 bolnavi de gripă, dar nici unul nu este internat.