Detalii şocante au ieşit la iveală în ultima perioadă, după ce s-a descoperit că o populară bloggeriţă australiancă, Belle Gibson, care susţinea că s-a vindecat de cancer cerebral urmând un stil de viaţă sănătos, a recunoscut că totul este o minciună. Tânăra a fost deconspirată de jurnalişti, care i-au cerut documente care să ateste că a fost bolnavă.

Potrivit Evenimentului Zilei, care citează presa internaţională, bloggeriţa în vârstă de 23 de ani, mamă a unui copil de 4 ani, a devenit populară prin intermediul unei cărţi dar şi al unei aplicaţii pentru telefoanele mobile, reuşind să adune o avere.

Belle a fost acuzată că a "fabricat" povestea tragică a suferinţei de cancer cerebral în fază terminală, urmată de o miraculoasă vindecare pentru a-şi vinde aplicaţia pentru telefoane mobile "The Whole Pantry". În Play Store, pentru Android, preţul acestei aplicaţii este de 8,85 RON.

Ea a susţinut că în anul 2009, a primit de la medici vestea că mai are 4 luni de trăit, povestind că a renunţat la medicamentele şi tratamentele oncologice clasice, schimbându-şi radical modul de viaţă şi alimentaţia, lucruri care ar fi vindecat-o de cancer.

Adevărul a început să iasă la iveală în urmă cu o lună când s-a aflat că Gibson nu a donat suma de 300.000 de dolari provenită din vânzarea aplicaţiei sale în scopuri caritabile, aşa cum anunţase. A fost de ajuns pentru ca persoanele înşelate să înceapă să pună întrebări cu privire la diagnosticul ei.

Într-un interviu oferit în publicaţiei Women's Weekly, Gibson a recunoscut minciuna. "Nu, nimic nu este adevărat", a răspuns ea la întrebarea dacă a avut vreodată cancer. "Încă nu-mi este clar care este diferenţa dintre ceea ce cred că ştiu şi realitate", a adăugat ea, invocând o boală psihică, Munchausen, afecţiune în care pacienţii susţin că ar fi bolnavi pentru a primi mai multă atenţie.

Bloggeriţa pune totul pe seama problemelor cu care s-a confruntat în copilărie. Tânăra mamă a unui băieţel de 4 ani, Olivier, susţine în interviu că practic a fost obligată să-şi poarte singură de grijă încă de la vârsta de 5 ani, spălându-şi singură inclusiv rufele şi având grijă de fratele ei. "Nu am avut niciodată vreo jucărie", a susţinut ea, refuzând totuşi să ofere jurnaliştilor datele de contact ale mamei sale.

Potrivit evz.ro, în prima parte a lunii aprilie, poliţia din statul australian Victoria a anunţat că nu va deschide urmărirea penală pe numele lui Belle Gibson. Rămâne e văzut, însă, dacă înşelăciunea tinerei va rămâne fără umări.