Şantierele fac victime! O orădeancă s-a rănit serios la un picior, după ce a căzut într-o groapă săpată pe strada Moscovei şi neacoperită corespunzător de muncitorii care execută lucrări la reţeaua de canalizare.

Întâmplarea s-a petrecut marţi după amiază, în jurul orei 15, în dreptul imobilului cu numărul 13. Femeia îşi ţinea copilul în vârstă de 2 ani şi 4 luni în braţe când, la un moment dat, a călcat pe o scândură nesigură şi a căzut, într-o zonă în care nu exista nici un indicator care să avertizeze asupra pericolului. 

Pericol de cădere!

"Muncitorii care lucrează la canalizare au săpat nişte gropi foarte mari, pe care le-au acoperit cu scânduri. Problema este că scândurile acelea nu sunt fixate sub nicio formă. Eu eram cu piciorul stâng pe trotuar, pe asfalt, iar piciorul drept l-am pus pe o scândură, care scândură a basculat şi am căzut cu piciorul drept în groapă", a povestit BIHOREANULUI orădeanca Oana J.

Ca norocul, femeia a reuşit să se oprească la timp şi nu a fost "înghiţită" cu totul. "Groapa în care am căzut eu trebuie să aibă vreo 3 metri. Norocul e că se adânceşte treptat şi că m-am oprit cu celălalt picior. Copilul s-a speriat, dar el nu s-a lovit. În schimb genunchiul meu e "avariat". Am două hematoame imense. Bine că a fost numai atât, căci putea fi mult mai rău".

Imediat după căzătură, Oana a pozat şi a filmat locul evenimentului. S-a prezentat la medicul legist, care i-a acordat 3 zile de îngrijiri medicale, şi este hotărâtă să facă plângere în instanţă împotriva celor care se fac vinovaţi de incident, cu atât mai mult cu cât pietonii nu sunt avertizaţi asupra pericolelor la care se expun.

"E salutar că se fac aceste lucrări, este foarte bine, dar eu cred că se pot face şi bine! Nu cred că e nevoie ca cineva să îşi rupă gâtul pentru asta", a spus orădeanca.

Contactaţi pe această temă, reprezentanţii Companiei de Apă au declarat că răspunderea pentru incident este a antreprenorului care execută lucrările de canalizare în zonă, respectiv firma Gavella. 

Problemă rezolvată

BIHOREANUL a făcut, joi dimineaţă, o vizită pe şantier şi a constatat că problema se remediase. "Ne pare rău de ceea ce s-a întâmplat şi am luat toate măsurile posibile ca un astfel de incident să nu se mai repete. Am rigidizat scândurile cu platbandă, ca să nu se mai poată mişca individual. Dacă ar fi călcat pe mijlocul grinzii, nu se întâmpla nimic, dar probabil a călcat într-o margine şi grinda s-a mişcat", a declarat, în teren, inginerul Radu Bogdan, de la Gavella. Acesta a explicat că groapa e în trotuar pentru că muncitorii lucrează în prezent la racordarea canalizării oraşului la casă. 

Întrebat de ce în zonă nu există indicatoare care să avertizeze pietonii despre pericolul la care se expun, inginerul a spus că nu este loc pentru ele, dat fiind că trotuarul în zonă este foarte îngust. "Nu avem cum să evităm săparea acestor gropi de acces. Nu avem cum să izolăm sau să semnalizăm aceste gropi pentru că sunt chiar pe trotuar, iar pe lângă ele se parchează. Ar însemna să blocăm trotuarul", a mai declarat inginerul.