Meteorologii au actualizat, duminică după amiază, informarea meteo de vreme rea valabilă inclusiv pentru judeţul Bihor. Potrivit specialiştilor, până luni, la ora 12, se vor înregistra intensificări ale vântului şi transport de zăpadă în zona montană înaltă, precipitaţii mixte în vest şi nord-vest, dar şi polei!

Conform mesajului, avertizarea este valabilă şi pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara.

"În intervalul menţionat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăşi 80 - 90 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului, local şi temporar, vor mai fi în după-amiaza zilei de duminică (10 decembrie) în sudul şi sud-estul ţării, apoi în vestul teritoriului, cu viteze în general de 50 - 55 km/h", se arată în textul avertizării.

În a doua parte a nopţii de duminică spre luni (10/11 decembrie) şi la începutul zilei de luni (11 decembrie) în Crişana, nordul şi nord-vestul Transilvaniei, Maramureş şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie ce vor favoriza apariţia poleiului.

În zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, mai ales la altitudini mari, vor fi precipitaţii predominat sub formă de ninsoare şi se va mai depune strat de zăpadă.

UPDATE:

Duminică seară, meteorologii au emis și o informare de Cod galben de vânt, valabilă până marți dimineață, la ora 2.30.

Alerta este valabilă doar pentru județul Bihor și arată că în acest interval vor avea loc ”intensificări locale ale vântului, cu viteze care vor atinge și depăși la rafală 54 - 60 km/h”.