Pompierii bihoreni trag un semnal de alarmă și le reamintesc cetățenilor că, pe timpul iernii, trebuie să fie grijulii cu sursele de încălzire.

Luni dimineață, o casă din satul bihorean Tinca a fost cuprinsă de foc, din cauza jarului căzut din sobă. Alarma la numărul de urgență 112 s-a dat în jurul orei 8.30, iar la locul indicat s-au dus trei echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii Tinca, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat.

„Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au procedat la localizarea și lichidarea focarelor, respectiv la evacuarea unei butelii de gaz din camera afectată de incendiu,  prevenind producerea unei deflagrații și reușind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte camere ale locuinței”, a arătat ISU Bihor, printr-un comunicat transmis luni.

Focul a distrus două uși, un televizor și corpuri de mobilier. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Pentru evitarea unor situații similare, pompierii le recomandă bihorenilor să țină o tăviță metalică în fața sobei. De asemenea, sobele nu trebuie folosite decât cu ușița închisă și nici nu trebuie să aibă defecte sau improvizații.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!