Atenţie, şoferi! În curând, poliţiştii rutieri vor veghea dacă respectaţi viteză maximă admisă prin camere fixe. Acestea vor fi montate în întreagă ţară.

"Că să-i prindă pe vitezomani, poliţia a semnat un protocol cu Compania pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi va folosi camerele pe post de radar fix. Sistemul funcţionează în baza unor senzori din asfalt. Radarul fix începe să funcţioneze în momentul în care roţile din faţă ale unei maşini ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul calculează în cât timp veţi parcurge 2,5 metri. Adică distanţa până la următorul senzor. Dacă aţi depăşit limita maximă de viteză, 130 de kilometri pe oră, veţi primi amendă acasă, în plic", anunţă vineri site-ul stirileprotv.ro.

Potrivit sursei citate, în prezent, Direcţia rutieră a Poliţiei Române nu are niciun radar fix, iar numărul radarelor mobile a scăzut: de la 600 în 2015 la aproape 500 în 2016.

Poliţia spune că a stabilit deja camerele de supraveghere ale CNAIR, cu ajutorul cărora îi vor depista pe şoferii care depăşesc viteză regulamentară. Primele vor fi pe autostrada spre mare, pe A2, unde, afirmă Florentin Brăcea, şeful Direcţiei Rutiere, că vor fi cel puţin 4 camere, instalate în cadrul unui proiect pilot. "Au fost identificate o serie de deficienţe se lucrează la corectarea lor şi ne dorim chiar dacă nu se va modifică legislaţia să începem să aplicăm sancţiuni", a precizat el.

Pro Tv mai menţionează că primele amenzi se vor da la începutul anului viitor. Camerele CNAIR acoperă aproape toate drumurile importante din România, iar dacă protocolul cu poliţia va fi extins la nivel naţional, numărul amenzilor va creşte.